Krav til fallskjermkurs

PRAKTISK INFO OM KURS

Krav til fallskjermelever:

  • Må ha fylt 18 år, eller 16 år med tillatelse fra foresatte (last ned skjema her).
  • Øvre vektgrense: 110 kg.
  • Ha godkjent legeerklæring – se utfyllende info nedenfor.


Legeerklæring

For å hoppe fallskjerm kreves det at du har godkjent legeundersøkelse som bekrefter at du er helsemessig skikket for fallskjermhopping. Undersøkelsen kan gjøres hos en allmennpraktiserende lege, se skjema her

Andre typer legeerklæringer er dessverre ikke gyldige (offshore m.fl.)
Undersøkelsen kan ikke være eldre enn 3 måneder ved kursstart.
Ta med deg legeerklæringen når du starter på kurs. Uten godkjent legeerklæring vil du ikke få muligheten til å hoppe.

Kursprogram:
Oppmøte og innregistrering er fredag kl. 18:00 i resepsjonen. Etter innsjekk starter kurset med en kort introduksjon og sjekk av legeerklæring, og så samles vi for å spise pizza og bli bedre kjent.
Etter bestått eksamen dag 2, gjør du ditt første fallskjermhopp påfølgende dag. 

Dag 1: Introduksjon / bakketrening
Dag 2: Bakketrening, vindtunnel, praktisk- og teoretisk eksamen
Dag 3-7: Hopping – se info: AFF-nivå 1.-7.

Mange velger å bli værende etter fullført kurs for å fortsette progresjonen mot A-lisens: Ferdig med AFF nivå 1-7, hva nå?

Vil du lese mer om instruktørene som hjelper deg gjennom progresjonen? Se her.

Varighet
Kursene varer fra fredag-fredag, med bakkekurs de to første dagene i kursuken. Det tillates ikke fravær på bakkekurset.
Vi anbefaler at du setter av hele uken for gjennomføring av nivåhoppene, da sjansene dine for å fullføre er større. Dette er uken vi har satt av ressurser til deg og dine medelever.

Fasiliteter
Hoppfeltet ligger på Bømoen flyplass, ca. 5 km fra Voss sentrum. Her finner du oss.

Her bor, lærer og hopper du hele uken. Kjøkken, dusj og garderober deles med de andre som bor på feltet. For de som foretrekker å telte, er det mulighet for dette i Eventyrskogen. Det går fint å bli lenger enn en uke hvis man ønsker det. Kontakt oss for booking av overnatting utover kursuken. Flotte ute-/ turområder, koselig stue og filmrom benyttes flittig. For de som ikke ønsker å lage egen mat finnes det en cafe på feltet som serverer frokost, lunsj og middag.

Utstyr
Som elev må man benytte elevutstyret til klubben (inkludert på alle elevhopp). Utstyret består av:

  1. Elev fallskjermsett (seletøy, fallskjerm, reserveskjerm og nødåpner).
  2. Hoppdress
  3. Briller
  4. Hjelm
  5. Høydemåler


Bekledning

Vi anbefaler at du tar med deg treningstøy, og varme klær til kurset for bakketrening og hopping. Det kan være greit å ha med seg vanntette klær for bakketrening utendørs. I tillegg er det fint om du tar med deg hansker. Skoene bør støtte ved anklene. Et par joggesko er et godt alternativ.

Vær
Fallskjermhopping er en vær- og vindavhengig sport. Vestlandsvær kan være uforutsigbart og kan skifte på relativt kort tid. Regn, lavt skydekke, vind og turbulens gir ugunstige forhold for fallskjermhopping. Sikkerhetskravene for elevhopping er strenge. Skulle du ikke bli ferdig med hoppene dine i løpet av uken, er du velkommen til å bli lenger, eller komme tilbake senere i sesongen for å fullføre AFF-hoppene. Ved dårlig vær holdes det pakkekurs og eventuelt pakkeeksamen. Det vil være muligheter for å fly mer i tunellen for deltakere som ønsker det.