Om tandemhopp

På hoppdagen

Vær og sikkerhet:

Fallskjermhopping er en vær- og vindavhengig sport. Vestlandsvær kan være uforutsigbart og kan skifte på relativt kort tid. Regn, lavt skydekke, høydevind og turbulens gir ugunstige forhold for fallskjermhopping. Sikkerhetskravene for tandemhopp er strenge. Været må være fint, med en vertikal sikt bedre enn 2.000 meter. Grensen for bakkevind er ni sekundmeter.

Vi er klar over at det er skuffende å få utsatt et hopp på grunn av vær, men vi ber om forståelse for dette. Vi setter din, og instruktørenes sikkerhet i høysetet. Skulle hoppet bli kansellert på grunn av ugunstige forhold vil vi finne en annen dag det passer.

Vi vil ta kontakt med deg så snart vi kan hvis hopping blir utsatt, eller været er usikkert.
Har du lang reisevei anbefaler vi at du sjekker værvarsel før du drar hjemmefra, og tar kontakt med oss hvis du er i tvil: 56 51 10 00

Klær:

Du vil få en hoppdress til å ha utenpå dine klær, fallskjermseletøy, hansker, hjelm og briller. Vi anbefaler at du kler deg komfortabelt og etter værforholdene, gjerne ull på kjøligere dager. Ta på gode sko med knyting, helst joggesko.

Innsjekking ⁄ registrering:

Møt opp til avtalt tid for innsjekk. Ring og gi beskjed hvis du blir forsinket.
Møt i resepsjonen for registrering, og utfylling av papirer.
Har du gavekort leveres dette ved innsjekk.
Er du 16 eller 17 år må foresatte signere samtykkeskjema.
Legeerklæring må leveres for personer som har fylt 70 år.
Vil du kjøpe bilder i tillegg, kan dette gjøres ved innsjekking.

Opplæring:

Som tandemelev vil du gjennomgå hoppet på bakken sammen med tandeminstruktøren.
Hvordan forholde seg i flyet på vei opp.
Hvordan dere forlater flyet.
Hvordan man forholder seg i fritt fall, i skjerm og under landing.

Hoppet:

Flyturen til utsprangshøyde tar 15-20 minutter og er normalt ca. 4000 meter over bakken. Fritt fall tid er 40–45 sekunder i ca. 200 km⁄t. Deretter vil du henge under en fallskjerm sammen med tandeminstruktøren. Skjermturen tar 5–7 minutter, og kanskje vil du få mulighet til å prøve å styre skjermen. Nyt den fantastiske utsikten og stillheten før dere lander.

Tid:

Besøker du oss en hverdag vil det fra du ankommer til du har landet ta rundt 1,5 – 2 timer (væravhengig). I helger må det det påberegnes noe mer venting, og vi anbefaler å legge det inn i programmet ditt som en halv-dags aktivitet.

Det finnes café på hoppfeltet som serverer frokost, lunsj og middag. Vi har fine uteområder med muligheter for grilling hvis du tar med egen mat